Vezetéstudomány | Budapest Management Review

Üdvözöljük a Vezetéstudomány folyóirat online workflow rendszerének nyitó lapján.

A REGISZTRÁCIÓHOZ, KÉRJÜK, KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKRE:

http://www.lib.uni-corvinus.hu/vezetestudomany-szerzoi-regisztracio

Technikai jellegű kérdés esetén a titkarsag.veztud@uni-corvinus.hu címen tud segítséget kérni. A szerkesztési és bírálati folyamattal vagy lappal kapcsolatos általános kérdés esetén, kérjük, írjon a vezetestudomany@uni-corvinus.hu e-mail címre.

A folyóirattal kapcsolatos további információkért látogasson el honlapunkra: http://www.vezetestudomany.hu

A szerzőinknek szóló útmutatót és a bírálati folyamat leírását a linkekre kattintva érheti el.


Journal Homepage Image

A Vezetéstudomány szakfolyóirat a gazdálkodástudomány és a vezetéselmélet meghatározó tudományos lapja, ami egyaránt közöl empirikus kutatási eredményeket és szakirodalmi összefoglaló munkákat. A folyóiratban megjelenő cikkek a szervezetek működésének számos aspektusát vizsgálják: a struktúra, a folyamatok és a teljesítmény vonatkozásai mellett egyforma figyelmet szentelve a kulturális, magatartási és technológiai kérdéseknek. A Vezetéstudomány fontos értékének tartja multidiszciplináris hátterét, a gazdálkodástudomány nézőpontja mellett épít a szociológia, a pszichológia, a közgazdaságtan, a politikatudomány és a kommunikációelmélet eredményeire is.

Folyóiratunkba egyformán várunk a személyek, csoportok, szervezetek vagy a szervezetek működési környezetét jelentő hálózatok elemzési szintjén készített tanulmányokat. A lap empirikus kutatásokat és elméleti összefoglalókat is közöl, ám a módszertani precizitást minden műfajban megköveteli. A kutatási kérdések vizsgálatánál változatos megközelítéseket és módszertani eszközöket is szívesen fogad. 

A beküldött tanulmányokkal kapcsolatban elvárás, hogy

  • kapcsolódjanak a lap témáihoz, az itt folyó diskurzushoz;
  • építsenek a témában megjelent nemzetközi eredményekre is;
  • eredeti eredményekkel gazdagítsák a magyar nyelvű szakirodalmat;
  • módszertani felkészültségről tegyenek tanúbizonyságot;
  • elméleti és gyakorlati relevanciával is rendelkezzenek.

A Vezetéstudomány a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara által kiadott, az MTA Gazdaságtudományi Doktori Minősítő Bizottság által „B” kategóriába sorolt lektorált (peer-reviewed) tudományos folyóirat. 2009 júniusától a Vezetéstudományban közölt írások elérhetőek az EBSCO Academic Search Complete adatbázisában, 2012 márciusától pedig a Corvinus Kutatások elektronikus repozitóriumban is.