John Komlos: A valójában létező gazdaság és az emberarcú kapitalizmus alapjai - Botos, Katalin (Public Finance Quarterly, 2024)
John Komlos, 1956-os magyar emigráns szép életpályát futott be. Chicagóba került, majd az ottani egyetemen 1978-ban történelemből, 1990-ben pedig közgazdaságtan-ból szerzett PhD fokozatot. Több egyetemen is tanított ezek után, vendégprofesz-szorként a Harvardon, az észak-karolinai Chapel Hill Kutatóegyetemen, amely az egyik legrégibb közösségi fenntartású egyetem az USA-ban, Európában pedig St. Gal-lenben, Bécsben és Németországban. Pályája hosszú, utolsó szakaszát a Müncheni Egyetemen töltötte gazdaságtörténész professzorként.