Központi bankok a kihívások évtizedében – Beszámoló a 62. Közgazdász-vándorgyűlés monetáris politikai szekcióüléséről - Nagy, Benjámin (Public Finance Quarterly, 2024)
Hatvankettedik alkalommal rendezte meg a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) a Közgazdász-vándorgyűlést 2024. szeptember 5–6-án, melynek ebben az évben a Nyíregyházi Egyetem adott otthont. A hazai közgazdász szakma nagy múltra vissza-tekintő találkozóján idén mintegy 100 előadó osztotta meg gondolatait a több mint 600 fős helyszíni résztvevői körrel és a már több mint tízezres online nézőközönség-gel. A kétnapos esemény szakmai programja összesen három plenáris üléssel, tizenhat helyszíni és hat előre rögzített szekcióbeszélgetéssel várta az érdeklődőket. Az alábbi-akban összefoglaljuk a vándorgyűlés „Központi bankok a kihívások évtizedében” címet viselő monetáris politikai szekcióülésén elhangzott legfontosabb gondolatokat.1