A szabálykövetéstől az értékkövetésig: Két könyv a vállalati compliance-funkció kiteljesedéséről - Pulay, Gyula (Public Finance Quarterly, 2021)
Ambrus István - Farkas Ádám A compliance alapkérdései - Az etikus vállalati működés elmélete és gyakorlata Wolters Kluwer Kiadó, 2019 és Kocziszky György - Kardkovács Kolos A compliance szerepe a közösségi értékek és érdekek védelmében - Elmélet és gyakorlat Akadémiai Kiadó, 2020