Vezetéstudomány | Budapest Management Review

Üdvözöljük a Vezetéstudomány c. folyóirat online workflow rendszerének nyitó lapján. 

 

A regisztrációhoz és a cikk feltöltéshez segítéséget talál ide kattintva. 

A REGISZTRÁCIÓHOZ KÉRJÜK AZ ALÁBBI LINKRE KATTINTSON:

http://www.lib.uni-corvinus.hu/vezetestudomany-szerzoi-regisztracio

Ha technikai kérdései merülnek fel, akkor a titkarsag.veztud@uni-corvinus.hu címen tud segítséget kérni.

Ha a szerkesztéssel vagy lappal kapcsolatos kérdése van, akkor a vezetestudomany@uni-corvinus.hu e-mail címre írjon.  

 

A Vezetéstudomány folyóirat korábbi számait itt érheti el. 


A Vezetéstudomány c. folyóirat a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának havi tudományos, a magyar gazdálkodástudomány és menedzsment meghatározó lapja. A hazai szakemberek empirikus kutatásainak elsődleges megjelenítője és meghatározó nemzetközi tudományos eredmények és tendenciák magyar nyelvű összefoglalója. 

Célunk a magyar gazdálkodástudomány elméleti és gyakorlati, jelenlegi és jövőbeli szakembereinek tudományos diskurzusához fórumot biztosítani, megjelenítve vezetés- és gazdálkodástudomány meghatározó nemzetközi és hazai témaköreit.  

A Vezetéstudomány magyar „B” kategóriájú folyóirat. Szerzőink több mint 30% nem csak hazai, de nemzetközi lapok Q1-Q2 kategóriás lapokban publikál. Ezért a minőségi kritériumokat a nemzetközi elvárásoknak megfelelően várjuk el mi is.  Friss magyar és nemzetközi szakirodalomi hivatkozott források, módszertani pontosság és elméleti megalapozottság, a Vezetéstudományban korábban megjelent írásokkal való kapcsolat megjelenítése az elvárás.

A lap tudományos folyóirat, a közölt cikkek és tanulmányok a szerkesztőség által felkért, legalább két hazai és nemzetközi meghatározó szakmai lektor véleményezése alapján jelennek meg. A bírálati folyamatban a nemzetközi elvárásoknak megfelelően double blind review-t alkalmazzuk. Angol nyelvű cikkek esetében legalább az egyik bíráló nemzetközi, de a magyar cikkeknél is törekszünk arra, hogy a legszélesebb szakmai körből kerüljenek ki a bírálók, többek között nagy publikációs gyakorlattal rendelkező, külföldön élő kutatókat is rendszeresen felkérünk bírálni.

A folyóirat nyelve magyar, de évente kétszer (november és május) alkalommal jelentkezik angol nyelvű számokkal is. A folyóirat megrendelhető a Postán, vagy a Szerkesztőségtől.

2009 júniusától a Vezetéstudományban közölt írások elérhetőek az EBSCO Academic Search Complete adatbázisában is. 2012 márciusától pedig a Vezetéstudomány cikkei szintén elérhetőek a Corvinus Kutatások oldalán is. 

Amennyiben szívesen feliratkozna ingyenes hírlevelünkre, amely közvetlen elérhetőséget biztosít a cikkekhez, itt megteheti.

Remélem, hogy örömét leli a lap olvasásában, és hamarosan szerzőink és bírálóink között is köszönthetjük.

Tisztelettel, 

Primecz Henriett, Ph.D. 

főszerkesztő